La pas prin Timișoara

Aerial view in a beautifu cloudy summer day above Timisoara's hi

Cuprins:

  1. Parcuri
  2. Arhitectură & Istorie
  3. Shopping

1. Parcuri

Vibrantul oraș de de pe Bega numără nici mai mult nici mai puțin de 32 parcuri amenajate în stiluri diferite. Zona verde a Timișoarei reprezintă locul ideal unde poți să te bucuri de o plimbare relaxantă de seară, unde poți face face sport sau chiar să cânți la un pian. (pus în mod gratuit la dispoziția pasionaților și curioșilor)

V-am pregătit mai jos un top al celor mai populare parcuri din Timișoara.

1.Parcul Copiilor – Strada Michelangelo – Bulevardul Revolutiei din 1989

2. Parcul Central – Bulevardul Republicii colt cu Bulevardul Regele Ferdinand

3.Parcul Alpinet – Splaiul Tudor Vladimirescu

4. Parcul Botanic – Strada Gheorghe Dima

5.Parcul Catedralei – Bulevardul 16 Decembrie 1989

2. Arhitectură & Istorie

Stilistic, orașul respiră isotrie și rafinament. Peste 14.000 de clădiri și ansambluri în stil Baroc, Secession (Art Nouveau), Art Deco, Neoclasic, Neo-renascentist, Neogotic, Neoromânesc, Neo-bizantin, Moldovenesc, Neo-maur, Brutalist-socialist, Modernist și, firește, capodopera arhitecturală numită stil eclectic.


Piața Victoriei constituie, spun specialiștii, unul dintre cele mai reușite sit-uri urbane de stil eclectic cu influențe Secession original din lume. În renumita piață se pot admira unele dintre cele mai impunătoare clădiri: Palatul Băncilor Bănățene Reunite, Palatul Lloyd, Palatul Weiss, Palatul Neuhausz, Palatul Merbl, Palatul Dauerbach, Palatul Hilt, Palatul Szechenyi, Palatul Löffler, Palatul Camerei de Comerț.


Opera din Timișoara, un simbol a Revoluției din 1989, este o clădire unică în lume, un palat în stil Renaissance cu o impresionantă fațadă neo-bizantină românească de epocă interbelică.


3. Shopping

Iulius Town

Iulius Town este orașul din centrul Timişoarei, un proiect de regenerare urbană gândit pentru a coagula comunitatea şi a-i aduce laolaltă pe timișoreni, pe locuitorii din regiune, dar şi pe cei din ţările limitrofe, indiferent dacă vin la birou, la cumpărături, să facă sport sau să se relaxeze.

Cu un concept inedit, Iulius Town reprezintă cel mai mare pol de business, retail şi entertainment din regiune.
Este locul în care mergi la job în clădirile de birouri clasa A, unde te bucuri de shopping la superlativ de la brandurile internaționale, unde plimbările cu familia pe aleile din parc au un farmec aparte, în care poveștile spuse lângă lac sunt fascinante, unde copiii au liber la distracție la carusel, unde te întâlnești cu prietenii la cele mai atrăgătoare cafenele și restaurante. Este orașul tău, în inima Timișoarei!

Iulius Town redefinește shoppingul prin stil, rafinament, culoare și energie. Timișorenii au acces la un mix de branduri atractiv și în concordanță cu trendurile fashion actuale, o gamă completă de servicii și locații de recreere pentru toate vârstele.

Concepte aduse în premieră în regiune de nume importante din industria fashion, cafenele și restaurante tematice, department stores ale unor retaileri renumiți, spații de joacă pentru copii și entertainment pentru toate vârstele sunt doar o parte dintre elementele ce transformă vizita în magazine într-o experiență cosmopolită.

Timișoara Shopping City

Shopping City Timișoara este un centru comercial de mari dimensiuni din Timișoara.

Este al doilea mall inaugurat în oraș, după Iulius Mall. Shopping City Timișoara are o suprafață închiriabilă de 70.000 m², cuprinzând 110 magazine desfășurate pe două niveluri, 2.700 de locuri de parcare terane și supraterane și rasteluri pentru biciclete.

Centrul comercial dispune de un hypermarket Carrefour, cel mai mare cinematograf Cinema City din afara Bucureștiului[, cu 13 săli 3D dintre care o sală IMAX cu cel mai mare ecran din România și o sală 4DX, 6 agenții bancare, clubul de biliard și bowling Seven&Play Again și cazinoul Jack Slots, locul de joacă pentru copii Fun Planet, precum și târguri, evenimente interactive și expoziții.

În primul an de la deschidere, Shopping City Timișoara a avut un trafic de peste 9 milioane de vizitatori.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Telefon:
(+4) 0256 221 343

Telefon SPA:
(+4) 0356 102 001

Email:
hotel@spaiceresort.ro

Conectează-te

Calea Lugojului, nr. 27, Ghiroda, Timișoara, Timiș
ro_RORO
en_USEN ro_RORO